Muziek scholen in Gelderland

music schools-14In Nederland maakt muziek onderdeel uit van de opleiding voor kinderen. Alle kinderen ontvangen op de basisschool muziekles, wat inhoudt dat ze een instrument leren bespelen, muzieknoten leren lezen en basisinformatie over de muziekstromingen ontvangen. Het is heel normaal dat een kind buiten schooltijd ook tijd besteed aan het volgen van muzieklessen, waarbij het kind uiteraard in samenspraak met de ouders kiest voor een instrument. Gitaar is door de jaren heen altijd heel populair, maar ook piano , drums, blaasinstrumenten zoals trompet en saxofoon doen het goed bij de Nederlander. Dit heeft natuurlijk als gevolg dat er heel veel verschillende muziekscholen over het land te vinden zijn: van wekelijkse prive-lessen tot een echte volwaardige opleiding tot muzikant of audiovisueel specialist

 

ROC A12music schools-09

Bij het Regionaal Opleidingen Centrum worden meer dan 100 mbo opleidingen aangeboden voor zowel bedrijven en particulieren.Een van de opleidingen die je kan volgen bij het ROC is de opleiding tot audio-visueel specialist.

Denk hierbij aan Geluids-, Licht- & Beeldtechnicus Editor en Cameraman. Via creatieve fotografie en video opdrachten wordt je bekend gemaakt met de kneepjes van het vak op gebied van compositie, licht kleur en sfeer en maak je kennis met de technische kant van de apparatuur. Alhoewel deze opleiding misschien niet direct onder de muziekopleidingen wordt ingedeeld, is deze opleiding een must als je je wilt toeleggen op bijvoorbeeld het schrijven van reclamemuziek, of filmmuziek, maar ook voor audiovisuele DJ’s en bands is dit een hele interessante opleiding.

Contactinformatie

ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Tel: 0318-455500
Fax: 0318-455401

 

ArtEZ Hogeschmusic schools-13ool voor de Kunsten

Bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten kunnen verschillende artistieke studierichtingen gekozen worden; Beeldende kunst, vormgeving, mode, schrijven, theater, dans en ook muziek.Met meer dan 900 studenten en 250 verschillende leerkrachten is het ArtEZ Conservatorium een van de grootste conservatoria van Nederland. Behalve in Arnhem zijn er ook dependances is Zwolle en Enschede. Je kunt er je Bachelor halen op de volgende onderwerpen

 

 

  • Jazz en Pop
  • Klassieke Muziek
  • Popacademie
  • Media Muziek
  • Muziektheater
  • Muziektherapie
  • Muziek docent

 

Contactinformatie

ArtEZ Conservatorium
Onderlangs 9, 6812 CE Arnhem
tel: 026 35 35 643
conservatorium.arnhem@artez.nl

 

 

Popschool de Jacobiberg

De Jacobiberg is geen officieel conservatorium maar geniet een zeer goeder reputatie op het gebied van muziekontwikkeling en opleidingen.Er worden verschillende workshops en cursussen gegeven. Iedereen kan hier leren een muziekinstrument te spelen, zingen of zich anderzijds in de muziek te verdiepen. Klassieke vioollessen tot professioneel drummer in een Heavy Metal Band. Iedere dinsdag zijn de oefenruimtes beschikbaar voor mensen die willen oefenen in een band. Er is ook een opnamestudio waar je tegen een kleine vergoeding je eigen muziektracks kunt opnemen of je verder kunt bekwamen in het werken aan de technische kant van een opnamestudio. De Jacobiberg is niet alleen een opleidingscentrum voor muzikanten maar ook een trefpunt voor ieder5e muziekliefhebber. er worden regelmatig uitvoeringen en optredens gegeven.

 

Contactinformatie
Jacobiberg Popacademie
Th. Kemplaan 15
6682 LR Arnhem
tel 026 4422106
postmaster@jacobiberg.nl
tel 026 4422106