Waar kan je naar muziek luisteren in Gelderland

geldersemuziekzomer HEADERS-05

Gelderland is bij uitstek een provincie waar veel aandacht wordt geschonken aan de combinatie natuur en expressie. Behalve de prachtige natuurgebieden die deze provincie rijk is, zijn er ook ontelbare theaters en musea. De openbare festivals zijn beroemd door heel Europa en deze zijn niet beperkt door een bepaald genre.

Nijmegen

Als grootste stad van de provincie Gelderland heeft Nijmegen heel veel te bieden op het gebied van muziek. Er is een prachtige Stadsschouwburg, het evenementencomplex De Vereeniging en de Evenementenhallen van Philips die uitermate geschikt zijn voor grote optredens en hier kun je dan ook de grote klassieke concerten volgen, maar ook wereldsterren geven hier hun optredens. Voor de jazz en blues kun je eigenlijk in alle kleine cafeetjes aan de Waalkade terecht. Een speciale gelegenheid is het uitgaanscentrum Doornroosje. De 2 nieuwe zalen bieden ruimte voor kleinere optredens en hebben een geweldige akoestiek. In de kerken worden vaak klassieke zangconcerten gehouden welke meestal gratis toegankelijk zijn. Tijdens de zomermaanden kun je in het Kronenburgpark genieten van veel livemuziek en ook op het gezellige en altijd drukke Plein ‘44 is altijd wat te doen.

Arnhem

Het Live Theater in Arnhem geeft ruimte aan allerlei vormen van muziek. Er zijn verschillende prachtige parken en openbare tuinen waar tijdens de zomermaanden openlucht concerten en culturele festivals gehouden worden Van serieuze klassieke optredens tot de meest heftige moderne trancemuziek feesten. De echte kenners zeggen dat de live muziek in Arnhem verschilt van Nijmegen omdat Arnhem voor de echt liefhebber is en Nijmegen voor de massafeesten. Zomers vind je op de Arnhemse Korenmarkt een legio aan verschillende straatartiesten en ook de voor Zuid-Holland zo typerende boemelbandjes trekken aan de vele terrasjes voorbij.

NJO Muziekzomer

Tijdens de zomermaanden worden er door de hele provincie Gelderland klassieke optredens verzorgt. Van luchtige klassiekers uitgevoerd door een klein ensemble tot grote orkesten die een totale opera ten uitvoer brengen. natuurlijk zijn de meeste Openlucht Concerten afhankelijk van het weer, maar als het regent wordt er vaak onderdak gezocht in een van de prachtige en akoestiek geweldige kerken en burchten gehouden. Al deze concerten zijn gratis toegankelijk en worden bezocht door een grote varieteit aan publiek.